Eğitimler
Temel Oyunculuk
Oyuncu, temelde oyun oynayan kişidir. Oyun oynamak çocukluğumuzda en iyi yaptığımız şeylerden biriyken yaş aldıkça samimiyetle ve istekle oynayamaz oluyoruz. Oynadıklarımız gerçek olamıyor ve oynamaya yabancılaşıyoruz. İşinin uzmanı eğitmenler tarafından modere edilen derslerimizde bu anlayıştan hareketle oyuncu adaylarına keyifli yeni öğrenimler sunuyoruz. Oyunculuk dürtüsüne birlikte kulak veriyoruz.
Ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Konservatuvara Hazırlık
Konservatuvara Hazırlık Programı, oyunculuğu meslek edinme amacıyla konservatuvar sınavlarına girecek oyuncu adaylarına sunulan hedefe yönelik bir eğitim programıdır. Tirat, şiir, şarkı çalışmalarını temel alan programda, grup derslerinin yanı sıra bire bir ders imkanı da bulunmaktadır. Gelecekteki meslektaşlarımızı heyecanla bekleriz. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yaratıcı Drama
Yaratıcı drama; bir grubu oluşturan üyelerin yaşam deneyimlerinden yola çıkarak bir düşüncenin, tiyatral tekniklerden yararlanırlarak canlandırılmasıdır. Esasen drama, tüm sanat türlerini içinde barındırarak, sanatın hemen her alanından faydalanır. Tiyatrodan sinemaya, resimden heykele, edebiyattan müziğe, uzanan geniş bir yelpaze dramanın içeriğini oluşturur. Böylece dramayı sadece tiyatro olarak ya da sadece oyun oynamak olarak düşünmek yanlış bir anlayış olmaktadır.
Yaratıcı drama, okul öncesinden yetişkinlere kadar herkesin katılabildiği bir grup etkinliğidir. Bu etkinlikler oynayarak, yaparak, yaşayarak, hayal ederek, konuşarak, hareket ederek, canlandırarak gerçekleştirilmektedir. Bu keyifli deneyimi birlikte yaşamak isteriz.
Sahnemizde, Çocuk Yaratıcı Drama Eğitimi ve Yetişkin Yaratıcı Drama Eğitimi ayrı verilmektedir. Ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Neden Yaratıcı Drama?
Eğitimde, yaratıcı drama yöntem ya da bir disiplin olarak kullanıldığında;
-
Bireyin düşünmesine, sorgulamasına, analiz etmesine,
-
Farklı bakış açıları geliştirmesine,
-
Hayal gücünü geliştirmesine, yaratıcı olmasına,
-
Korkmadan kararlar alıp, aldığı bu kararları uygulamasına,
-
Eleştirel bir yaklaşıma sahip olmasına,
-
İfadesini özgürleştirmeye,
-
Kendini tanımasına, kendine olan güvenini artırmasına, diğerlerine karşı güven
-
kazanmasına,
-
Dinleme ve tartışma becerilerini geliştirmesine,
-
Birlikte çalışma becerisi geliştirmesine,
-
Estetik bir bakış açısı kazanmasına,
-
Empati becerisini geliştirmesine
katkı sağlamaktadır.